page_banner

Разликата помеѓу пластичниот топчест вентил и пластичниот вентил за пеперутка на хотелското инженерство

Пневматскиот пластичен топчест вентил е составен од клипни актуатори со висока чувствителност и топчести вентили од пластика UPVC.Пневматскиот пластичен топчест вентил и UPVC пневматскиот топчест вентил се погодни за пресретнување на процесот на пренесување со корозивни средства.Мала тежина и силна отпорност на корозија.Пневматскиот пластичен топчест вентил и UPVC пневматскиот топчест вентил се применуваат на повеќе полиња, како што се цевководниот систем на општа чиста вода и сирова вода за пиење, систем за одводнување и канализација, цевководен систем за солена и морска вода, pH и систем за хемиски раствори Квалитетот го препознаваат мнозинството корисници.

(1) Изгледот и структурата се компактни и убави.
(2) Тежината на телото е лесна за инсталирање.
(3) Материјална хигиена и нетоксични.
(4) Силна отпорност на корозија и широк опсег на примена.
(5) Отпорност на неуспех, лесно расклопување и лесно одржување.

Аеродинамичниот UPVC пластичен вентил за пеперутка ги има предностите на силна отпорност на корозија, отпорност на триење и мала тежина на телото на вентилот, а опсегот на примена е широк.Структурата на телото на вентилот прифаќа средна линија, лесна за расклопување, едноставно одржување, погодна за вода, воздух, масло, корозивност Хемиска течност.Пневматскиот пластичен вентил за пеперутка може директно да ја прилагоди јачината на префрлување со компресирање на воздухот.Опремен со позиционер на вентили, сигнал од 4-20 mA, кој може да се прилагоди на средниот проток, притисок, температура и други параметри.Системи, системи за одвод и канализација, патишта со солена и морска вода, системи за киселинско-базни и хемиски раствори и други индустрии, квалитетот е препознаен од мнозинството корисници.

не-едноставно

Карактеристики на пневматски пластичен вентил за пеперутка:
1. Материјална хигиена и нетоксични, едноставна структура, мал волумен, мала тежина, провинција за потрошувачка на материјали, мала големина на инсталација;
2. Врската е направена од прирабниците на двата краја, што е погодно за расклопување и одржување, отпорност на абење, лесно расклопување и лесно одржување;
3. Пневматскиот прекинувач на вентилот со пеперутка UPVC е брз, 90 степени за повторно вртење, а моментот на возење е мал.
4. Пневматскиот пластичен вентил за пеперутка има разновидни материјали според различни медиуми.Има силна отпорност на корозија и мал волумен.Погоден е за различни цевководи и широки апликации.


Време на објавување: април-14-2023 година